Open Monumentendag Amersfoort

Op zaterdag 14 september 2024, van 10.00 tot 17.00 uur, nodigt De Nieuwe Stad je van harte uit voor een verkenning van het terrein rond het historische Erdalfabrieksgebouw, beter bekend als de Prodentfabriek. De Prodentfabriek is omgedoopt tot een industriële evenementenlocatie en het gebied is omgedoopt tot De Nieuwe Stad: een dynamische plek waar zo’n 90 ondernemers zijn gehuisvest en waar het verleden en heden samenkomen én waar binnenkort ook gewoond kan worden.

Tijdens Open Monumentendag krijgen bezoekers de gelegenheid om binnen te kijken bij de Prodentfabriek. Bezoekers kunnen ook zelfstandig over het buitenterrein van de oude fabriek wandelen, over de Oliemolenhof en door de verschillende straatjes van De Nieuwe Stad.

Door middel van een speurtocht leer je meer over de geschiedenis van de Prodentfabriek en de transformatie naar De Nieuwe Stad. Je haalt de speurtocht op bij de Prodentfabriek aan de Oude Fabriekstraat 20 in Amersfoort.

Extra leuk: na het voltooien van de speurtocht wacht er een smakelijke verrassing op je bij De Nieuwe Stadsbakkers in streeksupermarkt en restaurant Het Lokaal. Aanmelden is niet nodig—kom gewoon langs wanneer je wilt tussen 10.00 en 17.00 uur. De speurtocht en pen ligt voor je klaar!