Word jij Nachtburgemeester van Amersfoort?

FLUOR, het poppodium in De Nieuwe Stad, is in opdracht van Gemeente Amersfoort op zoek naar een ambassadeur van het Amersfoortse nachtleven met hart voor de stad en haar nachtleven. Een verbinder die het gesprek voert met alle deelnemers van het nachtleven en de gemeente. Aanmelden kan tot dinsdag 8 oktober. De verkiezing vindt plaats op 7 november in FLUOR.   

Aanmelden
Verkiezingskandidaten kunnen zich aanmelden voor de verkiezingen. Gemeente Amersfoort en FLUOR zijn op zoek naar iemand met hart voor de stad en haar nachtleven, vanzelfsprekend is de nieuwe -en eerste!- Nachtburgemeester van Amersfoort regelmatig in de Amersfoortse nacht te vinden. De clubnachten, cafés, festivals en feesten van de stad hebben voor diegene geen geheimen. Daarbinnen is de Nachtburgemeester een verbinder. Iemand die het nachtleven van Amersfoort graag diverser, veiliger, beter en breder wil maken en hierin een signalerende en adviserende rol naar de gemeente Amersfoort aan wil nemen.

De Nachtburgemeester van Amersfoort vormt de komende twee jaar de verbindende factor tussen de gemeente en het nachtleven. De titel is een symbolische functie. Voor de inzet krijgt de verkozen kandidaat een vergoeding van € 3.000,00 op jaarbasis.

Kandidaten kunnen zich tot dinsdag 8 oktober aanmelden door een mail met motivatie en nachtCV te sturen naar nachtburgemeester@fluor033.nl.

Verkiezing
Op 8 oktober wordt de selectie van kandidaten bekendgemaakt. Deze verkiezingskandidaten gaan met elkaar de strijd aan om Nachtburgemeester van Amersfoort te worden. Van 9 oktober t/m 6 november kan er online gestemd worden op de meest geschikte kandidaat. Op donderdag 7 november vindt de verkiezingsrally plaats in FLUOR. Tijdens deze avond -met muzikale omlijsting, interviews met de kandidaten en meer!- kan er fysiek gestemd worden. Aan het einde van de avond worden de stemmen geteld en wordt bekendgemaakt wie zich de Nachtburgemeester van Amersfoort mag noemen!