Rondleiding biowarmte-installatie tijdens duurzame week 033

Altijd al willen weten hoe een biowarmte-installatie werkt? Of recent nieuwsgierig geworden nu de kans om je huis of bedrijf aan te sluiten steeds dichterbij komt? Kom dan een kijkje nemen in onze biowarmte-installatie in De Nieuwe Stad tijdens de Duurzame week 033. 

De biomassaketel vervangt op aardgasgestookte cv-ketels en voorziet De Nieuwe Stad van duurzame warmte. De installatie verbrandt versnipperd resthout en gebruikt de daardoor vrijgekomen hete lucht om water te verwarmen. Door middel van een innovatief warmtenet wordt de warmte getransporteerd naar de verschillende gebouwen van de Nieuwe Stad. We vertellen je er graag alles over tijdens de rondleidingen op 10 oktober 2018 van 14:00 uur – 16:00 uur. De rondleiding start elk half uur, verzamelen op de Oliemolenhof.

Zelfvoorzienend

Het uitgangspunt bij de ontwikkeling van De Nieuwe Stad is dat van onderop wordt gebouwd aan een zoveel mogelijk zelfvoorzienend stuk land. Om een bijdrage te leveren aan het tegengaan van klimaatverandering willen we in de Nieuwe Stad het gebruik van fossiele brandstof uitbannen. Het gebied moet energie- en grondstoffenneutraal worden. De eerste stap was het plaatsen van 300 zonnepanelen op het dak en de aanleg van een innovatief warmtenet, gevoed door een biomassaketel.

Warmtebedrijf Amersfoort

Sinds 2015 wordt De Nieuwe Stad succesvol verwarmd door de eerste biowarmte-installatie van Warmtebedrijf Amersfoort. Het Warmtebedrijf heeft als doelstelling om Amersfoort toekomstbestendig te maken en gaat een warmtenet aanleggen in Amersfoort om daarmee de stad duurzaam te verwarmen. Volgend jaar bouwen zij twee installaties op De Isselt en De Hoef. Lees er alles over op de website van Warmtebedrijf Amersfoort.